HELVETE OCKSÅ!!!!

Det är med tung besvikelse jag skriver denna blogg

JAg satte mig och skulle se Valuev mot Holyfield, Och även se då historia skulle skrivas

 och som dom flesta va jag skeptisk till hur Holyfield skulle klara sig, men ju mer matchengick så örjade jag heja på honom och unnade han segern så han skulle få bli historisk
. Men rätt tidigt i matchen så insåg jag att han var i topptrim och var stundtals i dom första ronderna den klart bättre fighten, fick in några klara kombinationer som träffade och ju längre matchen gickså kändes det som, fan Holyfield vinner ju det här.

Inför 9:de ronden sa kommentatorn att "-Valuev måste vinna dom sista 3 ronderna på poäng för att få oavgjort." Så i det läget kändes det som Holyfield skulle vinna. och i dom 3 sista ronderna gick Valuev mer offensivt men blev snabbt kontrad av holyfield.

När matchen var klar så tänkte jag "YES, han vann den här"

Men då när domarresultatet kom så tänkte jag, de kan int va sant............

Valuev vann altså lik förbannat.......och hela arenan uade stort, för alla hade hållit på Holyfield

Jag tyck han fick in flest slag, som också träffade, vad som avgjorde till Valuevs fördel kan jag inte begripa

ÄNTLIGEN, Valuer - Holyfield

Tjenare all ute i stugorna!
I veckan ha man varit i Skellefteå och julhandlat till alla! SKÖNT att de e gjort

I dag ha det varit en händelserik sport dag
Först så for vi i familjen och följde vårt lokala lag Norsjö i Volleybollens Elitserie. Ha aldrig riktigt varit intresserad av Volleyboll, men i och med att Norsjö spela i högsta serien och man vill följa dom , så ha ett litet visst intresse vuxit fram. PLus så spela min kusin i Skellefteås KFUM så.........

Tyvärr gick det inge bra för Norsjö. De började bra, dom vann första setet, men sedan gick allt oåt skogen och 3-1 förlust :/


Och så nu om en halvtimme kom man sitta klistrad framför TV:n och följa 2000 talet största boxningshändelse.......då den fyrfaldiga världsmästaren Evander Holyfield möter Jätten från Ryssland, 213 cm 150 kilo tunge Nikolai Valuev i Zurich, Schweiz . Ha sett fram emot matchen sedan jag läste ryktet i höst.

Det som talar för Holyfield:

+ Rutinen ( Vet vad som grävs för att vinna efter 4 världsmästar titlar)
+ Styktåligheten ( ha stått ut med bl.a Tysons brutala slag i 3 fighter)
+ Vinnarinstingten ( Ska bevisa att hans 46 år är bara ett nummer, om Holyfield vinner bli han historisk som den älste segraren  i tungvikt), rekordet hålls av George Foreman som slog ut Micheal Moorer i rond 8, 1994, då var Foreman 45 år

Det som talar emot:

- Konditionen ( Kan som sagt li ettproblem om e bli en lång fight)
- Slagstyrkan ( kan hända att han inte slår lika hårt som på gamla dar, kan ta på krafterna att leverera slagen)
-  Snabbheten ( Är inte lika snabb på att glida undan Valuevs högrar)


Det som talar för Valuev:

+ Räkvidden ( eftersom han ärså lång så kan Holyfield få problem att både skada honom och hitta av KO punkterna i nyllet)
+ Styktåligheten ( Behöver bara säga, 1 förlust på 50 matcher (då pga av ineffiktivitet) finns det någon som kan rubba honom)
+ Slagen ( sitter en fruktansvärd kraft bakom hans slag, då han få in dom)

Det som talar emot:

- Passiviteten ( gör sällan kombonationer utan slår ba strövis och gå för de mesta ba runt  och gardera sig, tråkig på det sättet)
- Underskattning ( HAn kan underskatta Holyfield i vilken form han är, som 46 åring)

Snacka om en tidig Julklapp !




Hockey night

Tjena alla hockeyälskare!
Dagens inlägg kommer att handla om just hockey
För att jag är ett hokeyfreak och det är det jag kan mest om........ Direkt kan jag säga att ibland önskar jag att jag föddes i Kanada så man vi dagligen följa NHL på plats, för jag är lite för osvensk i min syn av hockey. För jag ha växt upp med NHL via internet  & tidningar ( takca Pro Hockey) och föll i unga år för den fysikska delen av hockey.
Då bli det lät att man tycker Elitserien är en kärringliga ( som den också ha blivi, tyvärr)

JAg gillar hårda tacklingar, intensitet och känslor i matcherna, och om känslorna svalla över så bli jag hyperglad då spelet övergår till fula nyp, lhandskar i ansiktet och även rena slagsmål. Ungefär som Niklas Wikegård som enligt mig är "gud" för hans syn på hockey.

För som jag har sagt så har elitserien blivit mesigare och mesigare för varje öv för den överdrivet hårde regeltolkingen är idag. Nu för tiden bli man både överraskad och glad bara dom få tacklas. För jag anser att dom ska få fullfölja sina tacklingar i elitserien utan straff, för att det är lagligt att fullfölja tacklingar så länge som du inte kör upp en armbåge i ansiktet. Men istället ta domarna utvsing för att dom nuddar varann.

I Allsvenskan få dom ialla fall tacklas. Men tillbaks till ämnet.

Jag gillar som sagt NHL för det tuffa spelet och slagsmålen och det renare spelet. För om någon spelare slashar, tacklar, speara.......you name it. en stjärnspelare, då få han betala för det han gjorde och det blir fight för eller senare. Och dom får bara 5 minuter i utvisningsbået. Något som är bra.

Meningslösa Måndag

JAg så var ennu en helg borta och en ny vecka ha tagit form.

Helgen har varit den bästa på länge. Till att börja med så i Fredags kom min syster och hennes sambo med två kompisar på besök ( dom skulle på inflyttningsfest).
 
                                                           

På kvällen så var jag som sagt på jobbet och skrev om Norsjö - Boliden i hockey. Ingen rolig historia för Norsjöanhängarna.
Det blev en kanska stor förlust, 5-0,  som kunde ha varit större om det hade velat sig illa.

Okey, Norsjö hade hela första linan sjuka, men då ska  andra kliva fram. Det gjorde ersättanra men de hjälpte inte. Stundals va det ett lag på banan och Norsjö fick bara fredja sig, och tack vare Målvakten ( och laget såklart) så stannade  Bolidens målfavör på 5 mål.

Kevin Borg tog en jordskredseger i IDOL 2008 Foto: Andreas L Eriksson
Kevin Borg tog en jordskreds seger i Idol 2008.    Foto: Andreas L Eriksson

På grund av hockeyn så missade jag en av dom bästa Idolfinalerna på länge ( såg reprisen på söndagen). Men jag var aldrig orolig att Kevin Borg skulle falla på mållinjen utan han lyfte finalen till skyarna.

Och så i Lördags (den nu historiska lördagen) började dagen med att jag, morsan och Farsan for till en f.d arbetskamrat till farsan, och firade hennes 40 årsdag. Vi käkade tårta drack kaffe och hade det alllmänt trevligt. Efter det så for vi till Norsjös Biolokal, där dom  visar Skellefteå AIK:s alla Elitseriematcher på bioduken.

Och nu med facit i hand. Gud så orättvist hockey kan vara ibland. Skellefteå spelade borta mot Frölunda i anrika Scandinavium. Och under dom 2 första perioderna så var det spel mot ett mål, Frölunda hade ett konstant tryck och vann skotten med 29- 12 men det stog 0-0 på resultat tavlan.

I tredje så tog Frölunda också ledningen, men domaren stog fel till, så han var snabb med att avinka målet. Situationen blev så att en Frölundait skjuter mellan benen på Hadelöv, spelarna stannar av, alla tror att han ha nypt pucken mellan benen, men pucken glider ut från hans benskydd och då kommer Tomi Kallio i veldans fart och stöter in den fria pucken. Men som sagt domarn gör washout. Efter det ta SAIk över mer och sedan bjuder Tobias Viklund på ett av årets mål så här långt.

Då han på en soloraid ta sig hela vägen fram och sprätter upp pucken i krysset. Slutet av matchen bli ett tryck från Frölunda som ta ut målvakten och då kan Erik Forsell sätta 2:an.  Ett  bra lag ska ha tur och  de hade AIK idag och gick upp i serieledning igen sedan omgång 7 då man slog HV71  på  hemmaplan med 5-1.

Segern firades kan jag lova.

Och så ikväll spelade Linköping Luleå. Förutsättningarna var att om Luleå vann så skulle Skellefteå fortfarande va i serieledning till Juluppehållet och Luleå skulle bli 2:a på samma poäng. Om Linköping vann på sin hemmaplan så skulle dom gå om Skellefteå och  leda serien till Juluppehållet.

Och hör och häpna, årets överraskingslag Luleå viasade oerhörda  krafter  oc sin formtopp och kunde vinna med hela 6-3 på bortais. Säger bara TACK LULEÅ! Sällan ha man älskat rivalerna som just idag. HALLE LULEÅ.



Nu bli de tyvärr ett 2 veckors långt juluppehåll men då ska man följa Svergies JVM lag i Junior VM i Kanada. Sverige förloorade just mot Kanada  förra året i final så sger bara en sak.  REVANSCH

Hallå Sverige

Tjena! Alla nattsuddare som jag ( fast det inte e natt än) men.........
Dagen tog sin början då jag väcktes av farsan vid 11 snåret..........så de var bara och bege sig in i duschen
Innan jag fotsätter dagens händelseförlopp så måste jag berätta en grej som jag inte ha berättat tidigare

Men det är då att jag föddes till världen med en genetisk hudsjukdom som heter Netherton syndrom en form av Hudsjukdomsgruppen Iktyos som enklast kan förklaras att:

* Huden gör att jag är Ljusröd över hela kroppen

* Har fjällande hud liksom en orm ( byt skin varje dag) som gör att jag måste ducsha varje morgon för att få bort gammal  hud och så måste jag smörja mig direkt efteråt för att inte bli torr.

* Har ett hår som kallas bambuhår och liksom  bambuskott så bryts mitt hår av väldigtlätt, så att då jag ligger och vrider 
   huvudet i sömnen så bryts mitt hår av, så jag e väldigt korthårig nästan snaggad på båda sidorna respektive bak på
   skallen

* Något som är bra med sjukdomen är att jag kan inte svettas, eller jag kan de men inte på samma sätt som "Vanliga" 
  människor, jag måste inte duscha iallafall, men då är det att man blir fortare trött, man bli överansträngd, men snabb
  återhämtning

* Sjukdomen medför extrem klåda, något som har blivit betydligt bättre ju äldre man ha blivit.

*Däremot medför sjukdomen någon form av allergier, jag själv är allergisk mot: Diverse matgrejor, mest råvaror som Vete, Korn, Råg, Vetestärkelse. Men också mot Ägg, Mandel, Nötter. också klarar min hud inte av myggmedel, och min hud är väldigt tunn så jag lir lätt solbränd, Måste ha närmare 40 i solstyrka men ändå bruka jag bli bränd. Med sjukdomen medför någon form av synfel. Så jag bär glasögon.

Om du vill veta mer gå in på någon av dessa sidor:

www.iktyos.nu
http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/Nethertons+syndrom


Men nu till dagens händelsförlopp

Efter jag hade duschat så åt jag en go lunch i form av rester från gårdagens middag, efter det så läste jag tidningen, såg TV fram tills middagen. Efter att ha avnjutit middagen så begav jag moder och fader till en f.d aretskamrat till Farsan och
                                    
 följde vårt älskade Skellefteå AIK mot Rögle. En match som Skellefteå enkelt kunde gå segrande ifrån med 5-2. Så dom "räddade" kvällen för mig :P

Imorgon så kommer  Syrran  hennes sambo och en kompis till oss.  Som ska äta middag hos oss och ssedan roa sig med några vänner. Jag själv ska jobba (är frilansare åt Norra Västerbotten)  skriver om  vårat lokala hockeylag Norsjö HC som krigar på i Division III. Och imorgon ta dom emot Boliden i Norsjö Arena. Tyvärr missar jag Idol finalen men i mina ögon är den "redan" avgjord och att Kevin stå som segrare i morgon.

Upptatering

TJena alla där ute i stugorna!
Nu så äntligen skriver jag igen efter typ ett halvårs frånvaro, men anledningen till att jag int ha skrivit på hela hösten är för att mitt liv är så offantligt trist, värdelöst, så de ha inte fnnits något värt att anteckna ner här på bloggen.

Under hösten ha de inte hänt så speciellt mycke förutom att

- Man har blivit kusin igen, mostra min ha fått en till baby, en flicka. Verkligen jättekul
- Hockey säsongen ha dragit igång igen och har spelat halva serien, där mit favoritlag Skellefteå AIK gå som tåget, ligger    på  en 5:e plats i tabellen
- Ha börjat om att jobba igen ( är frilansare) åt Norra Västerbotten skriver om Norsjö i Fotboll respektive Hockey, så då är det som ni förstår Hockeyn som ha dragit igång där, dom ha spela endast 4 matcher så........

Nog om de, ha de så bra i stugorna, ciao

RSS 2.0